Novi Sad
21.06.2012.
12:21 > 10:07
U Novom Sadu trenutno ne postoji nijedna institucija koja bi mogla da zatvori kafiće i noćne klubove koji se ne pridržavaju propisanog radnog vremena, saznaje Radio 021.
  • Ljuska bez kikirikija

    25.06.2012 18:33
    Kakvo je djubre ovaj grad postao....
    preko svega jel cistoca u nekom strajku kad nam je grad ovako skrnav i prljav i zatrpan smecem?
  • Vlada

    25.06.2012 13:11
    @B.
    Evo ja nisam taj Vlada nego jedan drugi, ali moram da ti kažem da si realno veoma glup i napaćen. Centar je bio ekskluzivno mesto za život bogatijih samo do pre rata (a i za njih jedan balvan poput tebe nije kvalifikovan da ih generalizuje, ili procenjuje šta je ko od njih zaslužio a šta nije), ali većini njih je komunistička vlast oduzela imovinu. Struktura stanovništva u centru je danas totalni šareniš - ima normalnih, poštenih porodičnih ljudi, bahate dece novopečenih bogataša, studenata u ćumezima, starih ljudi koji na svetu nemaju ništa osim parčeta gigantskih salonskih stanova isparcelisanih pedesetih godina - nema čega nema, i nikom normalnom ne bi palo na pamet da generalizuje i trpa ih sve u isti lonac. Međutim, očigledno je da ima zavidljivih zatucanih paćenika za koje kriterijumi normalnosti ne važe. Sreća naša pa od jutra do mraka radiš a noću spavaš ko konjina, jer za neku ozbiljniju i dužu interakciju sa normalnim svetom i nisi.
  • mimi

    22.06.2012 13:21
    GAGARINOVA I GRADJEVINSKA ŠKOLA
    U gradjevinskoj tuče ZUMBA i Marina Perazić xD
  • Jovan

    22.06.2012 09:11
    Severna Koreja , Irak , Iran , Libija , Afganistan , .. Srbija .
  • @ B.

    22.06.2012 09:03
    "u centru je oduvek zivela burzoazija koja nije realno nikada nista radila"

    Jeste, zivela je. Do 1945. a onda su dosli oslobodioci i oslobodili ih stanova i svih nasledstava. U te stanove su posle ugurali paore iz okolnih mesta od kojih su oslobodioci napravili radnicku klasu oslobodivsi ih od zemlje. Tako da dragi moj u centru ne zivi burzoazija odavno vec radnicka klasa i njihovo potomstvo.
  • B.

    22.06.2012 07:55
    Da se razumemo...
    ...u centru je oduvek zivela burzoazija koja nije realno nikada nista radila, vec su ziveli od svog nasledstva i bogatstva, a svi znamo da neradnici imaju lak san :)
    Ja radim dva posla, svaki dan sem ponedeljka, kada dodjem kuci oko 22h, pa mogli bi ponovo da nas bombarduju vala ne bih se makao iz kreveta do 7 kada krecem ponovo na posao.
    Zato, ne kakite previse. Da je idealno ovde sve, nije, ali da ste zivotno ugrozeni, vala niste ni to :)

    Ajde Vlado, namestio sam ti se na zicer, opleti hejtom :P
  • Goran

    22.06.2012 03:01
    Udri na 135db :)
  • 21.06.2012 21:28
    @Anonimus, isti problem sa muzikom imam u Gagarinovoj. Sala građevinske škole naveče služi da li za ples ili šta već, ali to toliko bude glasno da baš kao što kažeš, gledaš film ili slušaš svoju muziku, a u pozadini se čuje latino koji dopire škole. S tim što se kod mene taj latino čujeo kao da neko retardiran udara u lonce i šerpe. Ta njihova muzika nekada zna da potraje i do kasno. Preksinoć je trajalo pa skoro do ponoći.
  • 21.06.2012 19:48
    Najveca tortura je kada neki lokal u zgradi ili prekoputa pusta muziku koju ne mozes uopste da slusas, ne gotivis je, dosadna ti je, nije po tvom ukusu. Tako lokal u mojoj blizini odvali do panja Hanku Paldum, Merimu Njegomir i jos par narodnjaka. Mislim, nije sada neka frka poslusati pesmu, dve ili tri iako te persone uopste ne slusam, ali je prava tortura kada to traje satima. Tada ja pojacam svoju muziku, ali negde u pozadini se uvek cuje Hanka Paldum. Gledam TV, neki film i Hanka Paldum toliko nadglasa TV da ne mogu da pratim film, odvlaci paznju i postaje iritantno. Kada ja pojacam moju muziku ili TV kako bi na taj nacin nadglasao Hanku Paldum, samo da je ne cujem vise, onda ja smetam mom prvom komsiji. To je isto kao kada bi sada terao nekog da silom slusa AC/DC a on recimo gotivi Tomu Zdravkovica ili nekog teras da slusa tamburase a on ih prezire, ali je eto silom prilika prinudjen da ih slusa i jednostavno od toga ne moze da pobegne, nema gde da pobegne a veoma je zalosno da moras da bezis iz svoje kuce u setnju kada ti se ne ide u setnju samo da ne bi slusao muziku iz lokala u blizini jer te taj muzicki pravac ili odredjeni muzicar iritira i zivcira. Bilo sta da radis uvek u pozadini kao podlogu imas neko dranje i vristanje. A to je veoma iritantno ako traje danima, nedeljama, mesecima, godinama. Nije problem istrpeti noc ili dve nekog dranja ako neko nesto slavi, proslavlja rodjendan, rodjenje deteta, vencanje, polozen ispit na fakultetu. Ali ovi lokali dovode do ludila.
  • 21.06.2012 18:17
    @Alexa
    Upravu si, ima veze i trajanje izloženosti. Ali u Cara Dušana sami stanari su krivi jer su kupili stanove u takvoj zgradi, tj. zgrada kojoj su balkoni i prozor iznad tako prometne ulice. Da nisu kupili stanove u prvoj zgradi koja je izgrađena tako blizu, sledeći investitor koji bi gradio ne bi bilo tako blizu. Takve prometne ulice u gradu moraju da postoje i nema načina da se smanji buka, ali ima načina da se do neke mere zaštite zgrade koji su na toj ulici.
    Prvo ne graditi zgrade 5 metara od kolovoza, nego ostaviti 5-6 metara za parking, posle toga bic. staza širine 1.5 do 2 metra, a onda zeleni pojas širine 3 metra u kojem bi mogla da bude živa ograda i drveće koje ima nisku i razgranatu krošnju. Od tog drveća i žive ograde četverostruka korist. Lepo izgleda, smanjuje buku koja dopire do stanova sa ulice, pravi ladovinu i malo snižava temperaturu, pa tako leti umesto 35°C, može se očekivati 32-33°C, što i nije mala razlika na tako velikoj temperaturi.
  • Branislav

    21.06.2012 17:58
    Slaba je vajda od ovog našeg pisanja!
    Ovo je samo jedan mali ventil. Vlast to i želi! Kada svoj bes prenesemo preko tastature, svakom dirkom on je sve manji, i mir božji. Treba lepo doći do adresa sudija iz tog Višeg prekršajnog suda i onda im tokom noći napanjiti iste te decibele. Valjda će i nama oprostiti 500000 dinara kazni. Isto bi se moglo uraditi i mnogim iz gradske skupštine, pa i samom gradonačelniku. Zanima me da li će i onda svi iz lanca vlasti biti tako blagonakloni. A, ovima što pozivaju na iseljavanje u sela želim jedan takav kafić tik pored prozora nihove spavaće sobe. Laka vam noć onda bila!
  • bulevarac

    21.06.2012 16:55
    A babe, pred "Simpom" i "Lovotursom", sto prodaju jaja i cvece, jer nemaju od cega da zive, komunalna inspekcija ima pravo da vija. Smesno je gledati kako babe beze ispred dvojice rmpalija od dva metra.Sramota.
  • Tugan

    21.06.2012 16:52
    Sta se cudite?Pa ovaj grad i ovad drzava,uopste,su pravljeni za dzabalebarose i neradnike koji mogu da lumpuju po ceo dan i noc,a nas koji im punimo dzepove i radimo nazivaju "babama i dedama"...
  • НИКОЛА

    21.06.2012 16:44
    Слажем се да се треба радно време локала ограничити до 23часа а после тога нека реагује полиција.Ти власници тероришу грађане,а шта је некога брига што се ја и слични бунимо ЈА ХОЋУ ДА СПАВАМ КААД МИ СЕ СПАВА а не да слушам дрогиране и пијане госте са прегласном музиком.СТОП НАСИЉУ НАД РАДНИМ НАРОДОМ И ПЕНЗИОНЕРИМА
  • 21.06.2012 16:33
    Sramota
    Posle žalbe i peticije stanara inspekciji za zaštitu životne sredine da kafić Pab svakog petka i subote a i drugim danima tuče muziku do 03 a buka iz kafića do 04 inspektori su ustanovili da to nije tačno i to radnim danom kontrolu su uz najavu obavili u četvrtak pre podne. Limiter je tu a oni veruju na reč vlasniku da on petkom subotom i drugim danima ne koristi drugo pojačalo i ozvučenje. Sramota za šta mi plaćamo inspekciju. A komunalnoj policiji koja je 400 metara od Paba treba u proseku 90 do 120 minuta da dođe ako uopšte dođe i onda pišu prijavu svaki deseti izlazak.
    Nije grad po meri građana nego bahatih kafedžija i korumpiranih inspekcija.
  • R.J. MacReady

    21.06.2012 16:32
    Hmm
    Ja zivim direktno prekoputa jedne kafane relativno slicne Ciganskim Nocima (tamburasi), i ono sto pravi buku jesu gosti kafane koji izadju ispred i onda se deru, tuku, povracaju... Kada su vrata zatvorena, buka je podnosljiva i nije nikakav problem, makar meni. Cak sta vise, lepo se osecam kad cujem mlade ljude da se lepo provode, ako ja vec nemam para da im se pridruzim. Cak su i ove larmadzije podnosljive, svi mi zivimo u gradu i moramo prihvatiti sve sto dolazi sa time. Da nema buke od spolja onda bi osluskivali komsije, pa onda slavinu... Posten i radan covek, koji dodje kuci i legne da spava, zaspace i pored najvece buke, a oni koji su nervozni, sa psihickim problemima ce i biti takvi sa ili bez buke, a ona im pruza samo povod da se bune, razlog je mnogo dublji (srbija)....
  • @Alexa

    21.06.2012 15:56
    rodjeni matori... pardon 'madori'
    di' ste "medodolozi" da vam Alexa ispravi isdrazivanja? I onda ce rezuldad da bude kako Alexa kaze! Posle doga svi na prsdima kuci u parovima, polako bez deranja!
  • Iznogud

    21.06.2012 15:49
    razni gradovi - razni nadimci
    Pariz - grad svetlosti, New York - velika jabuka... Novi Sad - grad velikih spavalica!
  • Alexa

    21.06.2012 15:46
    mukom poteran
    sam malo procesljao pre mozda 3 nedelje, izvestaj instituta za javno zdravlje Vojvodine o nivou buke . Listajuci to i uporedjujuci granicne vrednosti sa nekim pojavama koje nisu uobicajene (poletanje aviona, visoka pec za topljenje celika) dosao sam do tuznog zakljucka da su granicni nivoi (tj njihovi referentni) jednostavno previsoki.Pored toga sto im medodologija merenja ne valja.Oni mere samo maksimalni nivo glasnoce a ne i vreme izlozenosti odredjenoj decibelazi (sto je ono sto najvise smeta zdravlju, kako psihickom tako i fizickom). Recimo, buci od 85db smete biti izlozeni samo 8h dnevno. Sve preko toga povecava rizik za fizicko ostecenje cula sluha.U ulici Cara Dusana je prosecan nivo dnevne buke izmedju 70 i 74db primera radi.
    I te 2 stvari su ono sto mora da se promeni. Jer cisto sumnjam da iko od vas zeli da zivi na, recimo, aerodromu.A cinjenica da je grad sve bucniji i bucniji.
  • 21.06.2012 15:45
    Babe!
  • @ deda

    21.06.2012 15:27
    Znaci, ako neko pravi buku a to tebi smeta onda ti njemu zavidis. Ako ti neko sprejoom u boji isara zid kuce a to tebi zasmeta to je zato sto mu zavidis pa ti smeta sto ti sara po kuci. Ako ja tebe na primer natamburam negde na uloici a tebi to zasmeta i pozoves policiju ti je u stvari zoves zato sto mi zavidis sto sam te istamburao.
  • Jo

    21.06.2012 15:18
    Ali
    Neću da branim ugostitelje ali napolju kad se kupuje nekretnina sve se gleda unapred i ispituje a ovde bi svi da se ukrcaju da stanuju na dve patike od miletića i da žive bez buke i ne pitaju šta košta a posle " mi ne možemo od buke da živimo "
  • Dr

    21.06.2012 15:04
    sve je to magla
    E da je samo to sporni lokal, ali je fakat da to ***** neko štiti, odnosno da on nekog "maže" da bi mu zastarele kazne. Merači buke, ma dajte šta je to????
    Posle nesreće u Kontrastu su kao nešto krenuli da "rade" nadležni u fazonu ko ima drveni šank, ko ima lošu zidnu oblogu....i da ne nabrajam kakve sve gluposti, a nijedan od opomenutih lokala nije ni mrdnuo prstom.
    ZATO LJUDI MOJI OVO JE TOTALNI RASPAD OD DRŽAVE I ODGOVORNO TVRDIM DA NEMATE KOME DA IZNESETE SVOJE NEZADOVOLJSTVO JER ĆE VAS GLEDATI KAO VANZEMALJCA !!!
  • deda

    21.06.2012 14:57
    zavist
    Ja lično poznajem vlasnika Ciganske Noći Nikolić Lajoša-Mitra to je dobar ugostitelj i dobar čovek.Ima, neki put se desi da se čuje galama ali nije to toliko alarmantno već su komšije zavidne Mitru tu je naj veći problem.
  • 21.06.2012 14:29
    @Vlada - ISELJENJE!
    E, ni N.Naselje nije kao što je bilo.

    Dreka i buka do rane zore na ulici, u dvorištima zgrada, na klupama nedavno uređenog šetališta u S.Stanojevića, pijančenje i razbijene flaše, a policije ni od korova. Grupe "kapuljačara" koje "preuzimaju" ulice čim se smrkne i nameću svoj ritam i "decibele".

    Šta raditi?
  • 21.06.2012 14:13
    super je ova prodemokraska i proevropska vlast - al za svoj dzep
  • LALA

    21.06.2012 13:49
    Svatovi
    Inspekcija kada dolazi u kontrolu " zvoni na sva zvona " da ne uplasi vlasnike ili zakupce lokala, a ko J**** one sto ne mogu da zive o buke
  • Pajica

    21.06.2012 13:43
    Buka
    Ekoloska inspekcija je jedna od najnekompetitivnijih inspekcije. Sramota za grad!
  • ns

    21.06.2012 13:27
    ja bi voleo da vidim jednu ovakvu vest koja će pokrenuti pravi novinarski rad i isterati nešto do kraja a ne samo da se prozove i sutra pređe na drugu temu. saznajte ko je nadležan za sprovođenje zakona (ustanove, imena i prezimena) pa ih pitajte zašto ne rade svoj posao, pronađite gde škripi i budite dosadni kao ospice dok se ne privole svojim zadacima! opsedajte kafane koje krše zakon i dokumentujte samo tako će postojati i fizički dokazi pored ovih rekla-kazala!
  • 21.06.2012 13:11
    Buka u dozvoljenim granicama!

    neverovatno, kakva je ovo zakonodavstvo,
    opljackaju gradjanina, nikom nista nema se dovoljno dokaza
    puknu b ubna opna normalnim ljudima od razno razne buke, opet nikom nista javni gradski prevoz konstantno zagadjuje ulice grada sa izduvnim gasovima iz svojih vozila-autobusa
    opet nikom nista

    dva puta se naplacuje TV pretplata i to kako
    vezano za brojilo elektricne energije i opet nikom nista

    i sta se dogadja, gradjanin jos bude kaznjen zbog svih lopovluka, zbog nocnog uznemiravanja

    jer mali broj povlascenih firmi i pojedinaca terorise sve gradjane i sve zbog toga sto su miljenici vlasti

  • 21.06.2012 13:00
    ''...Prekršajni sud u Novom Sadu doneo prvostepenu presudu po kojoj je vlasnik dužan da plati kaznu u iznosu od 500 hiljada dinara. Međutim, nakon žalbe vlasnika ovog ugostiteljskog objekta, Viši prekršajni sud je ukinuo tu kaznu...''

    Da li to znači ako ja napravim bilo kakav prekršaj, napišem žalbu i onda mi se ukine kazna?

  • Ovca

    21.06.2012 12:54
    ?
    Imamo li mi sudstvo , državu ...???? Za čega plaćamo raznorazne poreze - harače kad nam ništa u ovoj državi ne funkioniše ????
  • vlada

    21.06.2012 12:45
    ISELJENJE!
    Hajmo sada opet sa komentarima kako svaki stanovnik Novog Sada pored kojeg se otvori bucni, bahati lokal treba da se seli na Novo naselje i Adice, a ne da se buni ko neka baba...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna